önaysan 3/8 Genleşme Tankı

1.098,64  KDV Dahil

Çeşitli marka kombiler için CIMM 3/8 Genleşme Tankı.

6 lt
1 bar ön yüklemeli
3 bar – max. 90°C

Açıklama

Çeşitli marka kombiler için CIMM 3/8 Genleşme Tankı.

Kombi Genleşme Tankı nedir? Ne işe yarar?

Kombi içerisinde bulunan su, sıcaklığı arttıkça genleşmeye uğrar, yani hacimsel olarak su miktarı artar. Bu durum, basıncı yükselttiği için kombi ve tesisat sisteminin zarar görmesine sebep olabilir. Bu zararın önlenmesini sağlamak amacıyla kombide bulunan parça genleşme tankıdır. İmbisat deposu olarak da anılmaktadır.

Genleşme Tankı neden arızalanır?

Genleşme tankı, membran kullanılarak ikiye bölünmüş bir parçadır. Bu iki bölümden biri suyu barındırırken diğeri de havayı barındırır. Zaman içerisinde membran yüzeyinde meydana gelebilecek delinmeler sebebiyle genleşme tankı içerisindeki hava miktarında azalmalar olur. Bunun dışında, kombinin arka tarafında yer alan bir parça olduğu için zaman içerisinde çürüme gerçekleşip genleşme tankında delinmeler olabilir. Kombinin bakımı uzun süre yapılmazsa yine genleşme tankı arızalanabilir.

Genleşme Tankı arızalandığında ne gibi sorunlar oluşur? Bu sorunlar nasıl giderilir?

Genleşme tankı arızaları genellikle bakımsız kalmış kombilerde meydana gelmektedir. Yaşanan arızaya göre meydana gelecek sorunlar da değişiklik göstermektedir. Genleşme tankının havası boşaldığında, genleşme tankındaki membran delindiğinde veya direkt olarak genleşme tankı delindiğinde kombi basıncının düşmesi, kombi basıncının yükselmesi veya kombinin su akıtması gibi sorunlar meydana gelmektedir.

Genleşme tankının hava seviyesinde azalma var ise, bu durum genleşme tankına hava basımı yapılarak giderilebilir. Eğer ki membran veya genleşme tankı delik ise mutlaka ve mutlaka değişimi yapılmalıdır. Genleşme tankının tamiri mümkün değildir. Hava basma veya parça değişimi işlemi mutlaka uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır. Kullanıcı müdahalesi yapılmaması önerilir.

Aradığınız ürün bu değil mi? Diğer genleşme tankı ürünlerimize göz atın!

İncelemeler

Henüz inceleme yapılmadı.

“önaysan 3/8 Genleşme Tankı” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir